Ένα εύκολο στην παρασκευή, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, και όχι μόνο.
Υλικά
Για το ψάρι
1 µεγάλο φιλέτο πέρκας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πράσινο πιπέρι
Για τη σαλάτα
200 γραμμάρια σταµναγκάθι
100 γρ. ελιές µαύρες ξιδάτες
2 κουταλιές της σούπας λεµόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Για το ψάρι
Πλένουµε και αλατίζουµε το ψάρι. Ανοίγουµε µια διπλή λαδόκολλα και τοποθετούµε το φιλέτο στο κέντρο. Πασπαλίζουµε µε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το πιπέρι. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και κλείνουµε πολύ καλά το ψάρι στη λαδόκολλα. Ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 45 λεπτά και το σερβίρουµε ζεστό µε τη σάλτσα του.
Για τη σαλάτα
Αφήνουμε το σταµναγκάθι στο νερό για περίπου 1 ώρα. Έπειτα το πλένουµε χωρίς να το κόψουµε, το ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά µε το λεµόνι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουµε τις µαύρες ελιές. Και το σερβίρουμε.