Ενα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο και υγιεινό πιάτο, με ένα superfood της φύσης, στα συστατικά του, το αβοκάντο, που αξίζει να το βάλετε στη διατροφή σας.
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
σάλτσα αβοκάντο
αβοκάντο
κάσιους, τριμμένο
Για τη σάλτσα αβοκάντο
250 γραμμάρια αβοκάντο, καθαρισμένα
10 γρ. σκόρδο, λιωμένο
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο
30 γρ. χυμός λεμονιού
30 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. βασιλικός
αλάτι και πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, τα τοποθετούμε ζεστά σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα την οποία και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρουμε με το αβοκάντο και το τριμμένο κάσιους.
Για τη σάλτσα αβοκάντο
Στον κάδο ενός μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Καθώς μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε ½ της κούπας από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών στο μίγμα με το αβοκάντο και τα αναμειγνύουμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.