Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά, με κύριο συστατικό το κρέας, και ένα καλοκαιρινό λαχανικό, την μελιτζάνα.
Υλικά
1 1/1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε μερίδες
1 1/2 κιλό μελιτζάνες (κατά προτίμηση τσακώνικες)
2 μεγάλα κρεμμύδια
7-8 σκελίδες σκόρδο
αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (κονκασέ)
1 φλιτζάνι Pumaro συμπυκνωμένο ή 1 κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε λίγο νερό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Υλικά
Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος δυο δάχτυλα. Σε περίπτωση που δεν είναι τσακώνικες, ελέγξτε αν θέλουν ξεπίκρισμα, οπότε βάλτε τες σε νερό που να τις καλύπτει και αλλάξτε το νερό κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει από κίτρινο, διαυγές. Στεγνώστε σκουπίζοντας με πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τηγανίστε, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν λίγο. Φυλάξτε στην άκρη. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια. Προσθέστε τις μερίδες του κρέατος και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τις ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες (ή το κονκασέ), το pumaro (ή τον πελτέ), αλάτι, πιπέρι και νεράκι ώστε να σκεπάζει λίγο το φαγητό. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να μαγειρευτεί. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέστε τις μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε με φέτα.