Ο Αλέξης Τσίπρας με τη λειτουργία του Γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, με τι συχνές επισκέψεις, τη διοργάνωση συναντήσεων κορυφής με ξένους ηγέτες και τις άλλες πρωτοβουλίες του για τη Βόρεια Ελλάδα, άλλαξε εντελώς το κλίμα στην πόλη και την περιοχή, είπε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η νεαρότερη της κυβέρνησης (30 ετών) στην πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ 1.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που δεν θα περνάει συχνά από τη Θεσσαλονίκη και δεν θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία”, αναρωτήθηκε και τόνισε πως απόδειξη αυτής της αλλαγής είναι το γεγονός ότι αρχηγοί άλλων κομμάτων επισκέπτονται πλέον πιο συχνά την πόλη, ενώ ακόμα και οι φορείς που αρχικά αμφισβήτησαν στην αρχή την αξία της λειτουργίας του Πρωθυπουργικού Γραφείου την αναγνώρισαν στη συνέχεια.

Το Γραφείο Πρωθυπουργού θα συνεχίσει τη λειτουργία του και η συνεργασία με το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα είναι “άριστη” είπε η κ. Νοτοπούλου. Οι δύο δομές είναι διαφορετικές, εξήγησε, το υφυπουργείο Μακεδονίας έχει αρμοδιότητες και η ίδια έχει κερδίσει χρόνο, διότι γνωρίζει τα ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας και συνεργάζεται ήδη με τους φορείς της περιοχής από τη θητεία της ως επικεφαλής του Πρωθυπουργού Γραφείου για περίπου δύο χρόνια.

Σε ότι αφορά στις δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η συγκρότηση του δημοκρατικού μετώπου.

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε όταν ανέλαβε επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τώρα με την υπουργοποίησή της η κ. Νοτοπούλου παρατήρησε πως στόχος πάντα ήταν η κυβέρνηση.

“Φοβήθηκαν πάρα πολύ αυτή τη νέα κατάσταση, από την οποία η τοπική κοινωνία είναι κερδισμένη”, τόνισε και είπε πως υπάρχει “πολιτικό υπόβαθρο” πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Ακροδεξιά

“Γνωρίζουμε και τους χυδαίους τρόπους που επιλέγουν κάποιοι να πολιτεύονται και τη λάσπη που χρησιμοποιούν”, παρατήρησε και πρόσθεσε: “Δεν ήταν μια προσωπική επίθεση. Ήταν μια επίθεση στην κυβέρνηση και, πρωτίστως, απέναντι στους νέους και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι πολιτικό και ακροδεξιό να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή είναι γυναίκα ή είναι νέος”.

“Την ιστορία μας θα την αφηγηθούμε εμείς και θα κριθούμε γι αυτή, αλλά δεν θα την κατασκευάσουν άλλοι”, επισήμανε και ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για τη στάση που κράτησε σε αυτό το θέμα.

Σε ότι αφορά στη μέχρι τώρα διαδρομή της είπε ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και τον γνώρισε ως φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας. Ανέπτυξε δράση μέσα από τα κινήματα αλληλεγγύης και στήριξε τη χώρα στο εξωτερικό, την Αυστρία και τη Γερμανία τον δύσκολο καιρό των μνημονίων και της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ασχολήθηκε και με το μεταναστευτικό που ήταν και θέμα του μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχει εργαστεί ως γραμματέας, πωλήτρια, έκανε μαθήματα αγγλικών, αργότερα ως ψυχολόγος και στο περίπτερο τουριστικής προβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης.