Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κατοίκων του Νέου Βουτζά από τον Χρήστο Σπίρτζη, τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις από κατοίκους στο Μάτι όσον αφορά τις ειρωνείες του υπ. Υποδομών. Κι αυτό γιατί 50 ημέρες μετά την τραγωδία

Στην ενημέρωση στο Νέο Βουτζά μετείχαν και η Θεανώ Φωτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν τις 20:00.

Οι τόνοι ανέβηκαν για μια ακόμα φορά όταν την ώρα που ενημέρωνε ο Χρ. Σπίρτζης, οι κάτοικοι έθεταν ερωτήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς ωστόσο να παίρνουν απαντήσεις.

«Θέλω να πω την άποψή μου» είπε ένας πολίτης. «Μετά, να πάμε για καφέ αν θέλετε» απάντησε ειρωνικά ο Χρ. Σπίρτζης που πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί επικρατεί ένταση, τι ακριβώς συμβαίνει;» Τότε οι πολίτες άρχισαν να γελούν ειρωνικά.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο, όταν ο κ. Σπίρτζης άρχισε να μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες από συγκεκριμένα πρόσωπα που πολιτεύονται στο Μάτι.

Εκεί υψώθηκαν διαμαρτυρίες από αρκετούς κατοίκους και η συντονίστρια ζητούσε να σταματήσει η κουβέντα.

Τα πράγματα ηρέμησαν όταν σε μια συγκλονιστική στιγμή, ένας άνδρας, που κρατούσε στα χέρια του τη φωτογραφία της αποθανούσας συζύγου του, πήρε το μικρόφωνο και είπε δραματικά: «Εγώ έχασα τη γυναίκα μου και ζητώ απαντήσεις».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν τα Νέα κατά την προχθεσινή σύσκεψη ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε φορές ξέσπασαν οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής κατά του Χρήστου Σπίρτζη.