Έξι μεγάλους εθνικούς στόχους πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο.
Με τον πρώτο του στόχο, ο κ.Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη της κοινωνίας για ευκαιρίες προόδου και ευημερίας. Έκανε μάλιστα λόγο για μείωση των ανισοτήτων μετά από «την εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης, τη φορολογική αφαίμαξη, τους μισθούς πείνας για τους νεότερους» που έζησαν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια.
Διαφοροποιώντας τη θέση του από το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ, πέρασε στο δεύτερο στόχο του που εστίασε στην ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό καθίσταται εφικτό με τρία βήματα. Αναλυτικότερα, «το εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες, ο οδικός χάρτης για τις Επενδύσεις, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και τους Μικρομεσαίους» είναι μερικά από αυτά τα βήματα. Ενώ εξίσσου σημαντική για το εγχείρημα είναι «η στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.»
Ο τρίτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι «ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό. Εξήγησε πως αυτό σημαίνει την «εμβάθυνση της Δημοκρατίας με περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους πολίτες.»
Ο τέταρτος στόχος που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην Παιδεία. Τόνισε την αναγκη για «ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και άμεση χρήση της τεχνολογίας παντού». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονα προγράμματα και εγκαταστάσεις, καθώς και «ένα σαφές και αξιόπιστο σύστημα και ενημερωμένους καθηγητές», τονίζοντας πως η αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει παντού.
Στη συνέχεια πέρασε στον πέμπτο στόχο που θέτει ως προτεραιότητα το κράτος δικαίου και την ασφάλεια, ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας. Εξήγησε πως αυτό θα γίνει με «αποτελεσματική και ποιοτική Δικαιοσύνη, Αστυνομία που επιτελεί απερίσπαστη την αποστολή της.» Μια κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και ελευθερία παρουσίασε στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν έλλειψαν και τα υπονοούμενα για την υπόθεση Φλώρου, αφού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως δε θα υπάρχουν πια «τρομοκράτες και παράνομοι που βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές».
Κατέληξε στο έκτο στόχο, στον οποίο οραματίζεται μια χώρα «που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».