Η Λίβερπουλ άρχισε έναν πολύ δύσκολο μήνα, με ματς «φωτιά», με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νίκησε στο Λονδίνο την Τότεναμ 2-1 και έκανε το 5/5 στην Πρέμιερ Λιγκ, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, αλλά και την άσχημη αμυντική λειτουργία της Τότεναμ και πήρε μία νίκη που άξιζε, έστω κι αν στις καθυστερήσεις αγχώθηκε, καθώς η Τότεναμ μείωσε. Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός θα πρέπει να εξηγήσει στους παίκτες του ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί (και ομαδικοί) στις επιθετικές τους επιλογές, καθώς η Λίβερπουλ είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει μετά το 2-0,όμως, όλες πήγαν στα σκουπίδια.

Το 1-0 πέτυχε στο 39′ ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά. Ηταν 19ο γκολ του Ολλανδού μέσου στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως, μόλις το πρώτο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Στο 48′ σε μία περίεργη σέντρα του Ρόμπερτσον η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, ενώ στο 54′ ο Φιρμίνο σκόραρε για το 2-0. Είχε προηγηθεί γύρισμα του Μανέ και προβολή του Βερτόγχεν στο δοκάρι.

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε και την απογοήτευση της Τότεναμ, αλλά ο Φορμ (αντικατέστηκε τον τραυματία Γιορίς), είχε «όχι» στους Κεϊτά και Σαλάχ.

Στο 85′ η Τότεναμ απείλησε με τον Λαμέλα (άουτ), ο οποίος τελικά μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.