Για ανικανότητα και κυνισμό κατηγόρησε τη κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι ο πρόεδρος τη ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και δεν απάντησε γνώριζε ή όχι όταν έκανε το τηλεοπτικό σόου ότι υπήρχαν νεκροί. Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής, αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος πρωθυπουργός.

Αν δείτε τις προτάσεις της επιτροπής περιβάλλοντος θα δείτε αυτονόητα πράγματα που δεν έχουν γίνει πράξη. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι να μην είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη μετά τη δημοσιοποίηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook της διεύθυνσης κατοικίας του καθηγητή φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνου Συνολάκη

«Ο κ. Συνολάκης δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις -με πρώτον από όλους τον γνωστό κ. Πολάκη- όχι για το πόρισμά του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε τονίζοντας «έβγαλε τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη στο Διαδίκτυο είναι φασιστικό».

Κατέληξε δε στην ουσία του ζητήματος : Αν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Πόσες δεν ξέρουμε, αλλά όλα τα επιστημονικά στοιχεία έδειξαν πλέον ότι θα σώζονταν ζωές.