«Αυτό που συμβαίνει στη Μόρια είναι ντροπή, η απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μία δήθεν αριστερή κυβέρνηση η οποία κόπτεται για τους πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Μάλιστα έδειξε δύο φωτογραφίες από τη Μόρια τονίζοντας ότι δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής σε αυτή την κατάσταση, είπε και πρόσθεσε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτή την κυβέρνηση. Ανέχονται και κλείνουν τα μάτια για την ντροπιαστική για τη χώρα, τους ανθρώπους και τα παιδιά κατάσταση.

Αυτοί που φώναζαν όταν χαλούσε ένα air-condition στην Αμυγδαλέζα, σήμερα δεν λένε κουβέντα για αυτή την ντροπιαστική κατάσταση.

«Ο λόγος για ασφαλή σύνορα γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο μόνος που δεν ενδιαφέρεται είναι ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε. «Εμείς την επόμενη μέρα, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των συνόρων. Χαιρετίζω την πρόταση του κ. Γιούνκερ για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής.

Δεσμεύτηκε για απλοποίηση της διαδικασίας ασύλου λέγοντας ότι «θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία ασύλου, δεν θα υπάρχουν τέσσερα στάδια» και τόνισε δύο στάδια αντί για τέσσερα για να επιστρέφουν στην Τουρκία συντομότερα.

Κατάληξε λέγοντας ότι «εδώ δεν υπάρχει απλώς σπατάλη, υπάρχει διασπάθιση πόρων». «Θα το ψάξουμε», δεσμεύτηκε.