Μια συνταγή για ένα εύκολο και χορταστικό σουφλέ ζυμαρικών με πένες ή ταλιατέλες, σάλτσα ντομάτας, μπέικον ή ζαμπόν και τυριά. Ένα νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

1 πακέτο πένες ή ταλιατέλες

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη

2 αβγά

300 γραμμάρια μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

250 γρ. τυρί τσένταρ

250 γρ. τυρί γκούντα

250 γρ. τυρί ρεγκάτο

300 ml κρέμα γάλακτος

200 ml γάλα πλήρες

4 κουταλιές σούπας βιτάμ

3 κ. σ. αλεύρι

ελαιόλαδο

λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με λίγη ζάχαρη, το 1/3 του μπέικον ή  του ζαμπόν και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα βράζουμε τις πένες  ή τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες, ώστε να κρατάνε λίγο, τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε με βιτάμ. Τρίβουμε όλα τα τυριά στον τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση πένες  ή ταλιατέλες και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε τα μισά τυριά και από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον ή ζαμπόν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πένες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και το γάλα προσθέτοντας και τα αβγά. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το αλεύρι και δυο κουταλιές σούπας βιτάμ, ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς και περιχύνουμε το φαγητό στο πυρέξ. Ψήνουμε σε φούρνο που έχου προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30′-40′ μέχρι να ροδίσει.