Ένα πεντανόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην παρασκευή πιάτο για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι, με κύριο συστατικό το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, βαφτισμένα σε μπίρα.

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

λίγο αλεύρι

100 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γραμμάρια μανιτάρια της αρεσκείας σας, σε φέτες

2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, με σιναπόσπορους

1 κουτάκι μπίρα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού αλατοπιπερώσουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το  σοτάρουμε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα με χονδρό πάτο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα οποία επίσης σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για ακόμη 7-8 λεπτά. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσουν τα υλικά. Ρίχνουμε την μπίρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι. Για πιο πλούσια γεύση προσθέστε 150 ml κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος και αφήστε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.