Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή σοκολατόπιτας, ένα κολασμένο γλυκό, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια τις γιορτές και όχι μόνο.
Υλικά
3 αβγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι
60 γρ. κακάο
1 βανίλια
250 γρ. μαργαρίνη
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
Αφού ανακατέψουμε σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια, προσθέτουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεμένη με την μία κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε καλά, βάζουμε σε πυρέξ ή στρογγυλό ταψάκι, που έχουμε βουτυρώσει ή στρώσει μια λαδόκολλα, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το πυρέξ ή το ταψάκι, κόβουμε σε κομμάτια και δίνουμε μία βράση την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μαζί της και τη δεύτερη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα. Σερβίρεται ζεστή με παγωτό βανίλιας, αλλά και κρύα ως συνοδευτικό για τον καφέ σας και όχι μόνο.