Ενα πεντανόστιμο πιάτο, που φτιάχνουμε το φθινόπωρο, που αξίζει να δοκιμάσετε και να απολαύσετε με αυτούς που αγαπάτε.

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση γάλακτος), ποντίκι, κομμένο σε μερίδες

4-5 κυδώνια, κομμένα στα τέσσερα

1 1/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, σε κυβάκια

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

λίγη ζάχαρη

1 ξυλαράκι κανέλας

3-4 γαρίφαλα

4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη 5-6 λεπτά ανακατεύοντάς το συνεχώς ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τις ντομάτες και νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα αξεφλούδιστα αλλά πλυμένα καλά κυδώνια για 3-4 λεπτά. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κυδώνια, κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να ανακατευτούν τα υλικά και αφήνουμε το φαγητό για ακόμη 8-10 λεπτά στη φωτιά.