Σε μια ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από μια δράση κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης καλεί το SolidarityNow, με τη συνεργασία της Electra Energy Cooperative και της Precious Plastic Greece, το κοινό το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Από τις 11 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι διοργανώνεται ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης και πειραματισμού για την ανακύκλωση – αξιοποίηση πλαστικών υλικών στο Εκπαιδευτικό Διαπολιτισμικό Κέντρο «Διαδρομές», στην οδό Μπουκουβάλα 26, στους Αμπελόκηπους.

Έτσι, οι συμμετέχοντες δεν έχουν παρά να πάρουν μαζί τους ένα προϊόν από πλαστικό και να το δουν να μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα τεμαχισμού/κοπής, τήξης και ανακύκλωσης πλαστικών προϊόντων! Σε αυτή την ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, όλοι όσοι συμμετάσχουν θα ενημερωθούν για τη δημιουργική ανακύκλωση, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα με την καθοδήγηση των ειδικών να μεταμορφώσουν τα άχρηστα πλαστικά υλικά σε κάτι νέο, δημιουργικό και χρηστικό!

Πώς; Μια πλαστική σακούλα, μια πλαστική φιάλη, ένα πλαστικό κύπελλο θα αποκτήσουν άλλη μορφή και χρήση με τα μηχανήματα της Precious Plastic Greece και την καθοδήγηση των ειδικών.

Η δράση συνδέεται με το Στόχο 12 για «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή», έναν από τους 17 συνολικά Στόχους της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ και η εκδήλωση είναι μια κοινή διοργάνωση του SolidarityNow και της Ελληνικής Πλατφόρμας Ανάπτυξης.