Μια πεντανόστιμη, χορταστική και υγιεινή ψαρόσουπα, με πεσκανδρίτσα και λαχανικά, που θα απολαύσετε τώρα που κρύωσε ο καιρός, αλλά και όλες τις εποχές
Υλικά
1 κιλό πεσκανδρίτσα χωρίς το κεφάλι
300 γραμμάρια σέλινο, καθαρισμένο και ολόκληρο
100 ml ελαιόλαδο
2 καρότα, χοντροκομμένα
3-4 πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
200 γρ. πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά αλάτι
½ κουταλιά λευκό πιπέρι
50 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Μαγειρεύουμε το σέλινο με κλειστή κατσαρόλα στον ατμό για 5-6 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και την πατάτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο και τo φρέσκo κρεμμυδάκι. Τέλος, προσθέτουμε το σέλινο, το οποίο έχουμε στραγγίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα και την αφήνουμε στον ατμό των λαχανικών για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.