Ο Γιαγια Τουρέ φόρεσε και πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού ύστερα από 4.519 ημέρες και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι, επικράτησαν με 1-0 του Λεβαδειακού την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Συνολκά, έξι παίκτες των Ερυθρόλευκων έκαναν ντεμπούτο.

Ο Γιάγια Τουρέ 24 μέρες μετά τον ερχομό του στον Ολυμπιακό έβγαλε στο γήπεδο λίγα από τα δείγματα της τεράστιας του ποιότητας. Προφανώς και θέλει χρόνο ακόμη και να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, όμως αναλογικά για πρώτο ματς με τη νέα του ομάδα σε μια… πειραματική 11αδα με πολλούς νέους παίκτες μαζί τα συμπεράσματα είναι σίγουρα θετικά. Το σημαντικό για τον Τουρέ και τον Ολυμπιακό είναι πως μπήκε πλέον για τα καλά στην δράση και από εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι μόνο καλύτερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να ξεκουράσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές, ενόψει ΠΑΟΚ, κι έδωσε την ευκαιρία να κάνουν 6 παίκτες ντεμπούτο με την “ερυθρόλευκη φανέλα”. Εκτός από τους Τουρέ και Μάνο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά οι Γκιγέρμε, Ναουέλ, Σα και Μασούρας.

Ο Γιάγια Τουρέ μπήκε στην τριάδα των κεντρικών χαφ, στο 4-2-3-1 πίσω απο τον μοναδικό προωθημένο Μάνο με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού να περνούν σχεδόν όλες από τα πόδια του. Ο Μαρτίνς παρέταξε μια 11αδα γεμάτη με νέα πρόσωπα μοιράζοντας ευκαιρίες σε όλους. Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης στην άμυνα, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος στον άξονα και Βρουσάι, Ναουέλ στα άκρα συμπλήρωσαν το βασικό σχήμα. Απέναντι στον Λεβαδειακό που στήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο αμυντικά, δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους που θα ήθελε ψάχνοντας κυρίως απο τα άκρα.

Το πρώτο ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, στο 37΄με τον Μάνο, μετά απο έξοχη πάσα του Τουρέ στον Μασούρα και σέντρα του τελευταίου και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Λεβαδειακό με τον Μανγκά (32΄) και τον Γιακουμάκη στο 43΄.

Στο β’ μέρος οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν περισσότερο δημιούργησαν φάσεις για γκολ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 68′ με τον Μάνο, ο οποίος με κεφαλιά (από σέντρα του Μασούρα) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Μασούρας, Γκιγέρμε, Ανδρούτσος (58′ Χασάν), Τουρέ (58′ Νάτχο), Ναουέλ (83′ Πάρντο), Βρουσάι, Μάνος

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (70′ Νανγκίς), Καραχάλιος, Γιακουμάκης, Σαβαντογκό, Μανγκά (46′ Νίκας), Ιωαννίδης (56′ Ομο)