Η ήττα της Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη έκπληξη στο εφετινό ισπανικό πρωτάθλημα, έως τώρα. Η απώλεια ήταν ηχηρή και δύσκολα προβλέψιμη, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η τεχνική και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες: Η Λεγανές, που στα πρώτα πέντε ματς της στη La Liga, είχε μόλις ένα βαθμό.

Το αποτέλεσμα του ματς ήταν τρεις βαθμοί για την ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, που άφησε την τελευταία θέση στην κατάταξη. Αλλά αυτό που συνέβη στο τέλος του αγώνα ακόμη δεν το έχουν «χωνέψει» οι γηπεδούχοι: οι αντίπαλοί τους εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να τους συγχαρούν ή να τους χαιρετήσουν, ως είθισται στο πλαίσιο του fair play.

O Ιβάν Κουέγιαρ, ο τερματοφύλακας της Λεγανές, αποκάλυψε τι συνέβη στο γήπεδο μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. «Είμαστε η Λεγανές και είμαστε μια ταπεινή ομάδα, αλλά θα μου άρεσε όποιος είναι συνηθισμένος να νικά, όταν χάνει να πάει να χαιρετήσει και να συγχαρεί την άλλη ομάδα», δήλωσε στα μικρόφωνα Cadena Ser. «Ένα πράγμα που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν έκαναν, κανείς δεν ήρθε να μας χαιρετήσει και νομίζω πως ήταν μια πολύ κακή χειρονομία», πρόσθεσε.