Ισχυρότατο τσουνάμι έπληξε την Ινδονησία μετά τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκεύη.

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που «χτύπησε» το τσουνάμι ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων, τη νήσο Παλού της Ινδονησίας με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ο σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε νωρίτερα την Ινδονησία, λίγες ώρες αφότου άλλος σεισμός 6,1 Ρίχτερ είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 10 ακόμη να τραυματιστούν.

Αν και στην αρχή εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, αυτή μέσα σε μια ώρα ήρθη, αλλά οι οι αξιωματούχοι κάλεσαν τον κόσμο στην πληγείσα περιοχή να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς ένας αριθμός μέτριων μετασεισμών σημειώθηκαν στην περιοχή.

«Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές και να μένουν μακριά από κατεστραμμένα κτίρια» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Sutopo Purwo Nugroho, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την Αντιμετώπιση Καταστροφών.

Τελικά, ένα τσουνάμι δυο μέτρων χτύπησε τις ακτές του νησιού Σουλαυέζι και όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, χτύπησε με σφοδρότητα τις ακτές, ενώ πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο και για πέντε νεκρούς, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν προέρχονται από το τσουνάμι.