Ο Bάλτερι Μπότας, με Mercedes-Benz είναι ο οδηγός, που πήρε χθες, την pole position για το σημερινό γκραν πρι της Ρωσίας.

Είναι άλλωστε, η αγαπημένη του πίστα, μιας και πέρσι, ο φιλανδός οδηγός είχε κερδίσει τον αγώνα στην ρώσικη διοργάνωση.  Δεύτερος ο Λιούις Χάμιλτον που συμπλήρωσε το 1-2 της Μερσέντες, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Ferrari με το. Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο αγώνας στο Σότσι θα εκκινήσει σήμερα, το μεσημέρι (14:10).  Ο Ράικονεν, Μάγκνουνσεν, Οκόν, Λεκλέρκ, Πέρεζ, Γκροζιάν και Έρικσον συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και τα δύο μονοθέσια της Red Bull (11ος ο Φερστάπεν, 12ος ο Ρικιάρντο).

Η εξαιρετικά μαλακή γόμα (hypersoft) – το ταχύτερο και πιο μαλακό ελαστικά στη γκάμα Pirelli Formula 1 – που συντελεί στην κατάρριψη των ρεκόρ σε κάθε πίστα που χρησιμοποιείται, πάει τώρα στη Ρωσία σε συνδυασμό με την πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft) και την μαλακή (soft) γόμα. Πρόκειται για τον ίδιο συνδυασμό γομών που χρησιμοποιήθηκε και στη Σιγκαπούρη με ένα «κενό» ανάμεσα στις γόμες, καθότι λείπει η πολύ μαλακή (supersoft).

  • Η πίστα του Σότσι έγινε γνωστή το 2014 για την πολύ λεία και γλιστερή επιφάνεια. Από τότε όμως η άσφαλτος ωρίμασε παρότι όχι όσο αναμένονταν λόγω των ακραίων θερμοκρασιακών διακυμάνσεων χειμώνα/καλοκαίρι στο Σότσι.
  • Ο αγώνας επέστρεψε σε φθινοπωρινή ημερομηνία όπως ήταν ως το 2016.
  • Η φθορά και η πτώση στην απόδοση είναι χαμηλές όμως η εξαιρετικά μαλακή γόμα είναι δυο επίπεδα πιο μαλακή από την περσινή πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasof).