Ο προπονητής της Ρέιντζερς, Στίβεν Τζέραρντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος στο ποδόσφαιρο για περιστατικά, όπως αυτό με το αντικείμενο που πέταξε κάποιος οπαδός από την εξέδρα και χτύπησε τον βοηθό διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στο Λίβινγκστον.

Η συνάντηση της Scottish Premiership διακόπηκε για μερικά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κάλουμ Σπενς.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τον Σπενς να αιμοραγεί, χτυπημένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού, από αντικείμενο που ρίχτηκε από ένα τμήμα της εξέδρας, που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ρέιντζερς.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν πως η Ρέιντζερς θα συνεργαστεί με τη Λίβινγκστον και την αστυνομία της Σκωτίας για να εντοπιστεί ο ένοχος.

«Δεν νομίζω ότι ανήκει στο ποδόσφαιρο, έτσι δεν είναι;», δήλωσε ο Τζέραρντ μετά το παιχνίδι, στο οποίο η Ρέιντζερς έχασε με 1-0. «Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι σωστό».

Η ένωση διαιτητών στην Σκωτία καταδίκασε το περιστατικό και κάλεσε την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας (SFA) να αρχίσει έρευνα.

«Καταδικάζουμε έντονα το απαράδεκτο συμβάν στο σημερινό παιχνίδι, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», ανέφερε με ανάρτηση στο Twitter, η Prospect Scotland Football Branch Referees Branch.

«Καλούμε την ομοσπονδία να διεξάγει επείγουσα πλήρη έρευνα. Οι διαιτητές και οι υπάλληλοι δικαιούνται ασφαλή χώρο εργασίας, χωρίς εκφοβισμό και βία».