«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ένας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει από τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό «χρηματικό» δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επί 9 χρόνια…ΓΙΑΤΙ??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός απο ένα!!!. Έλεγα μέσα μου «ένα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ένα εξάμηνο και θα το περάσω». Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημα μου, αλλά…..με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. Προσπάθησα μήπως …μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλά….μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλά μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος….. ό,τι και να κάνεις…. θα κοπείς. Μετά απο 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο…».
Απόσπασμα από την ανάρτηση –σε site καταγγελιών για υποθέσεις διαφθοράς- από τον Οκτώβριο του 2012 σπουδαστή σχολής ΤΕΙ στις Σέρρες, σχετικά με τη δράση καθηγητή που συνελήφθη προ δύο ημερών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για δωροληψία και άλλα αδικήματα. Ο καθηγητής φαίνεται, τουλάχιστον την τελευταία οκταετία, να απαιτούσε σχεδόν απ όλους τους σπουδαστές του «μίζα» εκατοντάδων ευρώ για να μην τους κρίνει αποτυχόντες στις εξετάσεις. Με το δεδομένο ότι στο κάθε έτος της εν λόγω σχολής σπουδάζουν περίπου 200 άτομα , και ο καθηγητής τα τελευταία χρόνια δίδασκε 6-8 μαθήματα τα κέρδη του υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ ότι μπορεί να υπερβαίνουν τα 800.000 έως 1.000.000 ευρώ. Μαζί με τον καθηγητή του ΤΕΙ συνελήφθησαν και ένας ιδιοκτήτης τοπικού φροντιστηρίου και η σύζυγός του, γιατί φέρεται –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- να λειτουργούσαν ως «εισπράκτορές» του ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν καταθέσεις άνω των 150.000 ευρώ στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Επιπλέον βρέθηκαν 15 τραπεζικά βιβλιάρια.
Στο φροντιστήριο αυτό κατευθύνονταν οι αποτυχόντες σπουδαστές ύστερα από προτροπές του καθηγητή για ταχύρυθμα μαθήματα. Κι όπου υποδεικνύονταν τα θέματα των εξετάσεών του και γινόταν επίδειξη σε οθόνη, τι ακριβώς έπρεπε να γραφεί. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι σπουδαστές που έδιναν μίζα βαθμολογούνταν με μεγάλο βαθμό ακόμη κι αν έδιναν «κενό» γραπτό, χωρίς να γράψουν λέξη από τις απαντήσεις.
Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι δεκάδες καταγγελίες για τη δράση του εν λόγω καθηγητή είχαν υπάρξει από το 2012. Επιπλέον διαπιστώνεται ότι το 2015 είχε υπάρξει καταγγελία δύο σπουδαστριών σε τοπικές δικαστικές αρχές, χωρίς και πάλι να αναδειχθεί η δράση των εν λόγω ατόμων.
Ενδεικτικό της κατάστασης που υπήρχε είναι αναρτήσεις άλλων σπουδαστών στο ίδιο site καταγγελιών.
«Την ξέρουμε πολύ καλά την υπόθεση του ΤΕΙ Σερρών…τόσα χρόνια φάγαμε κι εμείς Εχει μαζευτεί όλη η μαφία εκεί, για να έχει σχέσεις με φοιτητριούλες, να πηγαίνουν για «spa» με τους εν λόγω καθηγητές και δήθεν προέδρους των παρατάξεων για «σοκολατοθεραπείες». Υπάρχει γυναίκα με παιδιά που είναι στο ΤΕΙ πάνω απο 10 χρόνια και δεν μπορεί να πάρει πτυχίο, λόγω αυτού του λιγδιάρη. Αηδιαστικές καταστάσεις……»
Εντυπωσιάζει ωστόσο η ανάρτηση άλλου σπουδαστή που ανέφερε ότι: «πολύ στενός συγγενής, εφοριακός του ανώτατου κλιμακίου, έψαξε το θέμα μπας και μπορέσει να του τρίξει τα δόντια με άλλους τρόπους, και μου είπε «…..ας το….ο άνθρωπος είναι πολύ μπλεγμένος και αχεί μεγάλο κεφάλι σε υπουργείο». Νομίζω υπουργείο Οικονομικών μου είπε…..δεν ξέρω η κατάσταση είναι τραγική…..δεν θα ξεχάσω ποτέ, ένα μάθημα που είχε παλιός καθηγητής ο όποιος ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος να περάσεις μάθημά του, λόγω μεγάλων απαιτήσεων που είχε, και καλά έκανε. Ηταν να βγει στη σύνταξη και η τελευταία φορά που έβαλε θέματα στο εν λόγω μάθημα ήταν Ιούνιο, και απο την επόμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου το έπαιρνε ο συγκεκριμένος καθηγητής. Λοιπόν, ο καθηγητής παρότρυνε τους φοιτητές να δώσουν το μάθημά του για τελευταία φορά, αρκεί να γράψουν έστω και λίγα σωστά γενικά πράγματα πάνω στα θέματα, για να περάσει όσους περισσότερους μπορούσε…».
Επιπλέον υπάρχουν αναρτήσεις για περιπτώσεις παρενόχλησης από τον εν λόγω καθηγητή ενώ πολλοί από τους καταγγέλλοντες απορούσαν γιατί δεν είχε ελεγχθεί η συμπεριφορά του.