«Βράζει» το «Ολντ Τράφορντ»… Την αποχώρηση του Πολ Πογκμπά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζουν να θεωρούν πιθανή βρετανικά ΜΜΕ και η Μπαρτσελόνα σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του. Μάλιστα η ομάδα της Βαρκελόνης φέρεται να είναι έτοιμη να κάνει πρόταση για την απόκτηση του Γάλλου σταρ τον προσεχή Ιανουάριο ή το επόμενο καλοκαίρι.

Οι σχέσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Πογκμπά δεν ήταν ποτέ καλές. Αντίθετα, υπήρχαν συνεχώς παράπονα και από τις δύο πλευρές καθώς ο Πορτογάλος κόουτς δεν ήταν ικανοποιημένος με την απόδοση του παίκτη και στον Πογκμπά δεν άρεσε ούτε ο αγωνιστικός χρόνος, αλλά ούτε και η θέση που είχε μέσα στην ομάδα.

Μάλιστα οι σχέσεις τους έγιναν ακόμη χειρότερες με την απόφαση του Μουρίνιο να «καθαιρέσει», την περασμένη εβδομάδα, τον Γάλλο σταρ από την τριάδα των αρχηγών της ομάδας. Οι πληροφορίες αυτές επιμένουν πως η διοίκηση της Μάντσεστερ φέρεται να έχει καταλήξει την απόφαση να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο ή στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και ήδη έχει θέσει την τιμή παραχώρησής του.

Αυτή ορίστηκε στα 225 εκατ. ευρώ (!) και ήδη οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι ετοιμάζουν τις προσφορές τους, προς τους «κόκκινους διαβόλους». Ο Μουρίνιο φέρεται να έχει εισηγηθεί θετικά στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, προκειμένου τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, να πάνε σε μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun» ο Πογκμπά αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του και στην προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε στους συμπαίκτες του πως θα φύγει τον Ιανουάριο αν παραμένει προπονητής ο Μουρίνιο. Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δύο άνδρες δεν μιλιούνται εδώ και δέκα ημέρες!

Κι αν φύγει ο Πογκμπά που μπορεί να πάει; Απάντηση σε αυτό προσπάθησε να δώσει το

«France Football».

Ποιές ομάδες λοιπόν αναφέρει το δημοσίευμα:

ΘΕΤΙΚΑ: Η ποιότητα και η τεχνική του κατάρτιση μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Επιπλέον, θα είναι ένα ισχυρό «κτύπημα» των Καταλανών στον χώρο του μάρκετινγκ.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Ο αγγλικός Τύπος ανέφερε πρόσφατα πως η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ αξιώνει 225 εκ. ευρώ. Ποσό που κρίνεται υπερβολικό για τον προϋπολογισμό της Μπάρτσα, δεδομένης της παρουσίας στην ομάδα των Μπουσκετς, Βιντάλ, Ράκιτιτς, Αρτουρ και Κουτίνιο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

ΘΕΤΙΚΑ: Ο Πογκμπά έχει πάντα στην καρδιά του την «γηραιά κυρία», ενώ διαθέτει καλές αναμνήσεις από την θητεία του στο καμπιονάτο. Ο Αλέγκρι τον γνωρίζει καλά, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και θεωρείται βέβαιο πως θα έχει θέση στην 11αδα. Παράλληλα, η ιδέα να παίξει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ικανοποιεί τον Γάλλο άσο, που θα βρει στο Τορίνο και τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Μπλεζ Ματουϊντί.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Ο οικονομικός παράγοντας αποτελεί τροχοπέδη, καθώς ήδη η Γιουβέντους έκανε υπέρβαση, δαπανώντας 115 εκ. ευρώ για τον Ρονάλντο.

ΤΣΕΛΣΙ

ΘΕΤΙΚΑ: Η εκ νέου συνύπαρξη του διδύμου Πογκμπά-Καντέ στην μεσαία γραμμή μίας ομάδας, αποτελεί εγγύηση επιτυχίας, όπως συνέβη και στο πρόσφατο Μουντιάλ με τον θρίαμβο της Γαλλίας. Θεωρείται βέβαιο, πως θα ενσωματωθεί άμεσα, ενώ παράλληλα η απόκτηση του θα αποτελέσει και κίνηση ισχυροποίησης δεν διάφορα πεδία για την Τσέλσι.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Ο περιορισμός στα οικονομικά των «μπλε», σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν στο Champions League. Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο, εάν θα ενταχθεί «ανώδυνα» στα σχέδια του Μαουρίτσιο Σάρι. Ο Ιταλός είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε θέματα τακτικής και ο Γάλλος ένας παίκτης που παίρνει συχνά-πυκνά πρωτοβουλίες.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

ΘΕΤΙΚΑ: Σε συνέχεια των Ιμπραϊμοβιτς, Μπέκαμ, Νεϊμάρ και Μπουφόν, μία ενδεχόμενη απόκτηση του Πογκμπά, θ΄ αποτελέσει εξαιρετική κίνηση σε επίπεδο μάρκετινγκ. Θα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής της ομάδας, μετά τους Αρεολά και Μπαπέ. Και φυσικά, υπάρχει μία θέση στην μεσαία γραμμή που τον περιμένει.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Η τιμή απόκτησης του Γάλλου, είναι δυσανάλογη με τις δυνατότητες που έχουν οι Παριζιάνοι, ειδικά μετά την ασφυκτική πίεση που δέχονται για το οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι από τις ευρωπαϊκές αρχές.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

ΘΕΤΙΚΑ: Ο Πογκμπά διαθέτει την προσωπικότητα για να γίνει ένας αστέρα των Μαδριλένων, που τον θέλουν από το 2016. Η διοίκηση της Ρεάλ κράτησε χαμηλούς τόνους τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο μεταγραφών και η απόκτηση του Πογκμπά θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη της μετά-Ρονάλντο εποχής. Επίσης, ισχυρό παράγοντας αποτελεί και το γεγονός ότι συνεργάζεται με την Adidas όπως και οι «μερένχες».

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Πως θα χωρέσει στην μεσαία γραμμή, δεδομένου ότι η τριάδα Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο είναι εξαιρετικά επιτυχημένη; Ισως με μία προώθηση στην επιθετική γραμμή της ομάδας, έτσι ώστε να καλύψει και το κενό του Πορτογάλου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΘΕΤΙΚΑ: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποκάλυψε ότι πέρυσι οι δύο πλευρές βρέθηκαν κοντά, άρα τον θέλει στην ομάδα του. Σε επικοινωνιακό και επίπεδο κύρους, η απόκτηση του Πογκμπά θ΄ αποτελέσει ισχυρό «πλήγμα» στον «αιώνιο αντίπαλο». Και φυσικά, ο Γάλλος άσος, θα έχει μία ιδανική ευκαιρία να πάρει απ΄ ευθείας την ρεβάνς από τον Ζοζέ Μουρίνιο.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Ο Πογκμπά έχει δηλώσει λάτρης της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και δεν είναι καθόλου βέβαιο, πως θα δεχθεί να πάει στον «εχθρό». Επιπλέον, οι «Πολίτες» βρίσκονται στο στόχαστρο της UEFA για τις δαπάνες τους και δεν είναι καθόλου εύκολο να προχωρήσει σε μία «υπέρογκη» μεταγραφή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζιμ Μαρία Μπαρτομέου, μιλώντας στους Times διέψευσε κάθε εμπλοκή των μπλαουγκράνα στην υπόθεση Πογκμπά:

«Οι φήμες ότι προσφέραμε στην Γιουνάιτεντ τον Γιέρι Μίνα, τον Αντρέ Γκόμες και χρήματα για τον Πογκμπά δεν είναι αλήθεια. Δεν συζητούσα με τον Εντ Γουντγουορντ. Είναι μόνο φήμες. Όταν ένας σύλλογος δεν θέλει να πουλήσει, δεν πουλάει. Και νομίζω ότι ο Πογκμπά θα συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Γιουνάιτεντ, επειδή οι μεγάλες ομάδες θέλουν να κρατήσουν τους παίκτες τους»,