Ένα τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη και ακόμη μία άσχημη εμφάνιση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή την φορά απέναντι στην Βαλένθια (0-0), για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, επέκτεινε την τρέχουσα κρίση του συλλόγου και ώθησε τον Ζοσέ Μουρίνιο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναγνωρίζοντας το δικό του μερίδιο για την κακή εκκίνηση της Γιουνάιτεντ στη σεζόν, ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την τακτική και την επιλογή της ομάδας.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που είναι δύσκολο να πω, νομίζω ότι έχετε αρκετούς λόγους να με επικρίνετε», είπε και πρόσθεσε: «Είχαμε πιθανώς μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να νικήσουμε, αλλά δέχτηκα το αποτέλεσμα ως δίκαιο».

«Δεν έχουμε την τεχνική ποιότητα για να χτίσουμε το παιχνίδι από πίσω», δήλωσε ο Μουρίνιο. «Οι επιθετικοί μας δεν βρίσκονται στις καλύτερες στιγμές αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Ήξερα ότι δεν θα είναι ένα παιχνίδι που θα είχαμε 20 γκολ. Δεν ήταν κακό ή καλό αποτέλεσμα … η Βαλένθια αντέδρασε καλά, αύξησε την ένταση της και εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε», πρόσθεσε.

Ο Μουρίνιο έδειξε, πόσο μειώθηκαν οι προσδοκίες στον σύλλογο, που κυριάρχησε στο αγγλικό ποδόσφαιρο για δύο δεκαετίες με τον Αλεξ Φέργκιουσον.

«Έχουμε την Νιούκαστλ πριν το πρωτάθλημα σταματήσει (για την διακοπή λόγω εθνικών ομάδων) μετά έχουμε Τσέλσι και Γιουβέντους σε τρεις ημέρες. Θα είναι καλό για την ομάδα αν μπορούμε να νικήσουμε τη Νιουκάστλ», είπε.