Ο… μύθος ότι «ο Μέσι ίσως να μην μπορούσε να σταθεί στην Premier League» μάλλον θα πρέπει να καταρριφθεί. «Σε κάθε ματς δείχνει γιατί είναι ο Μέσι» τόνισε ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του συμπατριώτη του στο χθεσινοβραδινό ματς και τα δύο γκολ που πέτυχε στο νικηφόρο 4-2 της Μπαρτσελόνα μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Μέσι μπορεί να συγκρίνεται με το μεγάλο του αντίπαλο, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην Αγγλία, στην Ισπανία και τώρα ξεκίνησε μία νέα καριέρα στην Γιουβέντους, αλλά έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων, ειδικά όταν βρίσκει απέναντί του αγγλικές ομάδες.

Ο 31χρονος σταρ της «Μπαρτσα» έχει σκοράρει συνολικά 22 φορές απέναντι στις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέσλι και Τότεναμ, έχει μοιράσει έξι ασίστ στα 28 ματς εναντίον των κορυφαίων ομάδων του Νησιού, τα περισσότερα από όσα έχει σημειώσει εναντίον άλλων ομάδων οποιασδήποτε χώρας.

Η μοναδική αγγλική ομάδα που δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει τα δίχτυα της είναι η Λίβερπουλ (σε 2 αγώνες), ενώ τα περισσότερα τέρματα (9) τα πέτυχε εναντίον της Άρσεναλ και τις περισσότερες ασίστ με την Τσέλσι (3).