Για 70 λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε πως μπορούσε να φύγει από το Σαν Σίρο με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ομως, το όνειρο έσβησε μέσα σε εννέα λεπτά (70′-79′), όταν η Μίλαν έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-1 στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το τελικό 3-1 αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Για 70 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν είχε βάλει απλά δύσκολα στην -επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης- Μίλαν, αλλά την απειλούσε με ήττα στο σπίτι της. Για 70 λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι κρατούσαν το 1-0 από το υπέροχο γκολ με κεφαλιά του Γκερέρο στο 14′,είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή, αλλά και εξαιρετικά αμυντική λειτουργία.

Η πίκρα προέρχεται από το γεγονός ότι η ανατροπή για τη Μίλαν έγινε με συνδυασμό τριών λαθών της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά βέβαια και της ποιότητας του αντιπάλου. Η Μίλαν έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει ως αλλαγές το αναρχόμενο αστέρι του του Ιταλικού ποδοσφαίρου, τον 20χρονο Πάτρικ Κουτρόνε, τον Τσαλχάνογλου και τον Μπορίνι και να έχει στη σύνθεσή της παίκτες όπως ο Ιγκουαΐν, ο Σούσο, ο Μπίλια και ο Μπακαγιόκο. Τα λάθη λοιπόν κόντρα σε μία τέτοια ομάδα πληρώνονται. Η είσοδος των Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου (στο 55′) αποδείχτηκε καταλυτική. Ο 20χρονος επιθετικός, πέτυχε δύο γκολ, ο Τσαλχάνογλου έδωσε δύο ασίστ, τη μία στον άλλο σκόρερ των ροσονέρι, τον Γκονσάλο Ιγκουαϊν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε σχεδόν εξ ολοκλήρου την ενδεκάδα,με τον Γκιγιέρμε μπροστά από τους στόπερ και μπροστά του τους Τουρέ και Νάτχο,ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γκερέρο. Οι Ερυθρόλευκοι παρά τις άλλαγές έδειξαν την ποιότητα που έχουν ως ομάδα, αλλά παράλληλα και το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ.

Η Μίλαν κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 6′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Σούσο έβγαλε τη σέντρα ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά κι ο Καστιγιέχο την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση αυτή αφύπνισε τον Ολυμπιακό και στην πρώτη του ευκαιρία, στο 14′ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κούτρης με μία σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Γκερέρο κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα και να ξεσηκώσει τους 6.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήταν στις εξέδρες του Μεάτσα.

Με το γκολ παρακαταθήκη οι παίκτες του Μαρτίνς δεν άφησαν κανένα διάδρομο κενό και παρά το γεγονός ότι η Μίλαν πίεσε πάρα πολύ στα τελευταία 15′ του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο στο σημείο που φαινόταν ότι οι Ερυθρόλευκοι έλεγχαν το ματς, ήρθε το 1-1. Στο 70′, Ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα και ο Κουτρόνε με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, αλλά το σουτ του Φετφατζίδη στο 74′ πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι ροσονέρι κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Ιγκουαΐν με ωραία προσπάθεια από πάσα του Τσαλχάνογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 2-1. Ο Ολυμπιακός στο 79′ γκρέμισε ότι καλό είχε δημιουργήσει στο ματς με το τρίτο τέρμα που δέχτηκε και το δεύτερο που σημείωσε ο Κουτρόνε, πάλι από ασίστ του Τσαλχάνογλου. Ο ίδιος παίκτης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε σουτ στο δοκάρι.

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (54′ Κουτρόνε), Καστιγιέχο (54′ Τσαλχάνογλου), Σούσο, Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίλια, Ροντρίγκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (78′ Μεριά), Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83′ Φορτούνης), Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ναουέλ (72′ Ποντένσε).