Παράσταση για ένα ρόλο στη Borisow Arena, όπου ο ΠΑΟΚ με ηγέτη και σκόρερ τον Λεό Ζαμπά, νίκησε την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ με 4-1. Μία σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου η οποία στο 17′ είχε πετύχει ήδη τρία γκολ!

Πρωταγωνιστής λοιπόν ο Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος αφού χόρεψε Σάμπα τους Λευκορώσους, βρήκε δύο φορές δίχτυα (11′ και 17′) ενώ έβγαλε και δύο ασίστ στα τέρματα που πέτυχαν οι Πρίγιοβιτς (7′) και Πέλκας (73′).

Ο Δικέφαλος έκανε μια σημαντική νίκη απέναντι στην ομάδα που θα διεκδικούσε τη δεύτερη θέση στους ομίλους τους Europa League. Επόμενος αντίπαλος ο Απόλλωνας Σμύρνης στο γήπεδο της Τούμπας. Το τελευταίο ματς από μια σειρά δύσκολων και απαιτητικών αναμετρήσεων.

Χωρίς πολλές και σημαντικές αλλαγές στην αρχική του 11αδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα. Στο κέντρο με το γνωστό δίδυμο Μαουρίτσιο και Κάνιας. Στις πτέρυγες οι Λημνιός δεξιά και Ζαμπά αριστέρα. Στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ιδανικό ξεκίνημα είχε ο ΠΑΟΚ, με δύο τέρματα από τα αποδυτήρια, βάζοντας τις βάσεις για μια νίκη. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς βγήκε δίχτυα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ζαμπά Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε και το δεύτερο τέρμα με τον Λέο Ζαμπά, στο 11ο λεπτό.

Ο Δικέφαλος που είχε σε τρομερά κέφια τον Λέο Ζαμπά κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που έκανε ότι ήθελε την δεξιά πλευρά της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 17′, με ωραίο πλασέ.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να βγουν μπροστά μη έχοντας να χάσουν τίποτα. Στο 51′ είχαμε την πρώτη χαμένη ευκαιρία για την ΜΠΑΤΕ με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ρίος. Δέκα λεπτά αργότερα οι Λευκορώσοι μείωσαν με τον Σκάβις ο οποίος στην πρώτη του επαφή βρήκε δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε και τέταρτο τέρμα (73′) με τον Πέλκα και μετά από ωραίο συνδυασμό Μάτος και Ζαμπά και ασίστ του τελευταίου στον σκόρερ.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σχερμπίτσκι, Ρίος, Βολόντκο, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Μπάγκα, Ντράγκουν (72′ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς (76′ Γκορντέιτσουκ), Τουόμινεν (59′ Σκάβις).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (70′ Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (85′ Βιερίνια), Πρίγιοβιτς (76′ Ακπομ).