Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό AllAboutARIS, στον Libero 107,4fm και μίλησε για την διαιτησία του Κομίνη, στο ματς του ΑΡΗ με τον Πανιώνιο, αλλά και την ελληνική διαιτησία, γενικότερα.

«Υπάρχει μία συνέχεια της κακής εικόνας της διαιτησίας. Είχαμε μία παύση με την καλή εικόνα των διαιτητών και τώρα πάλι, είχαμε προβλήματα σε αυτή την αγωνιστική». Ανέφερε αρχικά.

Για τους ξένους διαιτητές που σφυρίζουν πλέον στα ματς της Super League: «Έχουμε βγάλει τα μάτια μόνοι μας οι διαιτητές. Είναι αναγκαίο κακό οι ξένοι διαιτητές. Σε όσα ματς σφύριξαν οι ξένοι διαιτητές, δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις να τις διαχειριστούν και σφύριξαν καλά. Ο ξένος διαιτητής δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια καχυποψία, όπως ο Έλληνας».

Για τον Κομίνη: «Κακώς είναι στους πίνακες. Εγώ είπα το καλοκαίρι πως, θα είναι πολύ δύσκολο ο Κομίνης να σταθεί στο πρωτάθλημα φέτος».

Για τον βοηθό, Μπαλτά, ο οποίος ήταν στην ευθεία, αλλά δεν ενημέρωσε τον Κομίνη, για την παράβαση: «Δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει δόλος. Το ότι υπάρχει μία κραυγαλέα περίπτωση πέναλτι που δεν δίνεται, δεν το συζητάμε. Υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Οι διαιτητές απέναντι στον ΑΡΗ πρέπει να συμπεριφέρονται όπως στον Ολυμπιακό, την Α.Ε.Κ., τον Παναθηναϊκό και τον Π.Α.Ο.Κ»

Πως μπορεί η ομάδα να προστατευτεί από τέτοια φαινόμενα: «Ας βρεθεί η φόρμουλα, αυτοί που έχουν τα ηνία, να προστατεύσουν την ομάδα, με την καλή έννοια. Πρέπει σε μία ΠΑΕ, να υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα που να έχουν επικοινωνία με τα κέντρα αποφάσεων, επικοινωνία με τους διαιτητές. Όλα τα μεγάλα κλαμπ, προσπαθούν να βελτιώνονται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ρότα ν’ αδικηθεί ο ΑΡΗΣ, αυτό δεν μπορώ να το πω».

Για τις σχέσεις των ΕΠΣ με την ΕΠΟ: «Όσον αφορά τις σχέσεις των ενώσεων με την ΟΥΕΦΑ, αυτό πρέπει ν’ αλλάξει, είναι λάθος. Γι’ αυτό έχουμε την εποπτεία από την ΕΠΟ. Γι’ αυτό υπάρχει η επιτροπή από την ΟΥΕΦΑ και είμαστε σε μνημόνιο».

Για τον ρόλο των Κουκουλάκη και Τριτσώνη στην ΚΕΔ: «Όσον αφορά την επιτροπή, ο Κουκουλάκης έχει αναλάβει το κομμάτι του VAR και ο Τριτσώνης είναι υπεύθυνος της εκπαίδευσης. Όσον αφορά τους ορισμούς, γίνονται από τον κ. Περέιρα και τους βοηθούς τους. Το ίδιο συμβαίνει και για τους παρατηρητές».

Για την καχυποψία προς τους Έλληνες διαιτητές: «Ο κόσμος κρίνει κι εσείς που είστε εξειδικευμένοι στο χώρο, τους διαιτητές που έχουν δώσει λαβή στο παρελθόν».

Αν ο ίδιος είναι παρατηρητής διαιτησίας:«Έχω απομακρυνθεί από το κομμάτι αυτό. Εκτός αυτού δεν επιτρέπεται στους τηλεκριτικούς, να είναι παρατηρητές».

Πως γίνεται κάποιος παρατηρητής διαιτησίας: «Υπάρχουν κάποιοι κανόνες και προϋποθέσεις, που μπορεί κάποιος να γίνει παρατηρητής. Το καλοκαίρι μπορεί κάποιος να δώσει εξετάσεις, για να γίνει παρατηρητής»

Αν ένας διαιτητής επηρεάζεται από τις φιλικές σχέσεις που μπορεί να έχει με έναν πρώην βοηθό του: «Όχι, δεν επηρεάζεται. Στο επίπεδο που βρίσκεται ο κ. Σιδηρόπουλος, που είναι διεθνής, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να έχει ένα καλύτερο καλοσώρισμα, μία καλύτερη επικοινωνία στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής στο γήπεδο, κοιτάει τον εαυτό του».

Αν είναι σωστό πρώην διαιτητές να έχουν πόστα στις Π.Α.Ε.: «Οι πρώην διαιτητές που έχουν εμπειρία, προφυλάσσουν τις ομάδες, γιατί γνωρίζουν άριστα τον κανονισμό. Μπορεί να γραφτεί κάτι λάθος στο φύλλο αγώνος, μπορεί να συμβουλεύσει τους ποδοσφαιριστές πώς να προστατευτούν. Σε πολλά σεμινάρια της ΟΥΕΦΑ που έχω πάει, συνιστούν την παρουσία εξειδικευμένων ανθρώπων στα διάφορα πόστα. Αν μπούμε στην καχυποψία, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο».

Αν ο ΑΡΗΣ δικαίως ζητάει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι: «Έχει δίκιο να ζητάει κάτι τέτοιο, γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ και όλα του τα ματς είναι ντέρμπι».

Τι θα πρότεινε στην διοίκηση του ΑΡΗ: «Εγώ δεν είμαι αυτό που θα προτείνει στην διοίκηση του ΑΡΗ. όλο το διοικητικό τιμ ξέρει τι κάνει. Επειδή ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα-κόσμημα για την Super League, θεωρώ ότι πρέπει να στελεχωθεί εξειδικευμένα. Ο κόσμος δεν πρέπει ν’ απογοητευτεί από ένα κακό αποτέλεσμα, από μία κακή διαιτησία, όπως έγινε το περασμένο Σάββατο»