Η βρετανική ερευνητική ομάδα Bellingcat αποκάλυψε ότι ο δεύτερος ύποπτος για την απόπειρα δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Αλεξάντρ Μίσκιν και όχι Αλεξάντρ Πετρόφ, έχει παρασημοφορηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ομάδα Bellingcat, ο Αλεξάντρ Μίσκιν είναι στρατιωτικός γιατρός και είχε στρατολογηθεί από την υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU).
Την Τρίτηοι εκπρόσωποι της Bellingcat έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο βρετανικό κοινοβούλιο παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τον Μίσκιν.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Bellingcat Κρίστο Γκρόζεφ, ο Μίσκιν, που γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1979 στο χωριό Λόϊγκα στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, αποφοιτήσε το 2003 ή το 2004 από τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ της Αγίας Πετρούπολης. Δύο συμφοιτητές του τον αναγνώρισαν, αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν για τον Μίσκιν. Η Bellingcat δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πότε στρατολογήθηκε ο Μίσκιν από την GRU.
H Bellingcat πιστεύει ότι ο Μίσκιν μπορεί να συμμετείχε σε ειδικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και την Υπερδνειστερία και στην Δυτική Ευρώπη. Η τελευταία του επίσκεψη στην Ουκρανία είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου του 2013, όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες κατά του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Ο Γκρόζεφ προσέθεσε ότι ο Μίσκιν παρασημοφορήθηκε πρίν από τέσσερα χρόνια με το παράσημο του Ήρωα της Ρωσίας.
Στο πλήρες κείμενο της έρευνας, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε η Bellingcat, διευκρινίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το δεύτερο εξάμηνο του 2014 παρασημοφόρησε τον Μίσκιν. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Bellingcat παραδέχθηκε ότι την πληροφορία για την παρασημοφόρηση του Μίσκιν, την έμαθαν μόνο από τα λεγόμενα συγχωριανών του.
Στο χωριό Λόιγκα την ταυτότητα του Μίσκιν επιβεβαίωσαν επτά άτομα. Οι ντόπιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι η γιαγιά του Μίσκιν έχει φωτογραφία του εγγονού της που φοράει το παράσημο του Ήρωα της Ρωσίας. Ωστόσο οι ίδιοι οι ερευνητές δεν είδαν την φωτογραφία αυτή.
H ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει μέσω των επίσημων διαύλων επικοινωνίας με τις βρετανικές αρχές, τις πληροφορίες που σχετίζονται με τους ισχυρισμούς της ερευνητικής ομάδας Bellingcat, που έχουν σχέση με τις αποκαλύψεις της που αφορούν στα πραγματικά ονόματα των δύο Ρώσων τους οποίους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην «υπόθεση Σκριπάλ». Την δήλωση αυτή προς το δημοσιογράφους έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Βρετανία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι δυνατόν σε περίπτωση που υπάρξει από το Λονδίνο τέτοιο αίτημα.