Λαχταριστή και χορταστική κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά, που θα σας ζεστάνει τώρα που κρύωσε ο καιρός, και την οποία θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

χυμό και φλούδες από 1 λεμόνι

50 γρ. κρασί λευκό

1 κιλό ανάμικτα λαχανικά (καρότα, πατάτα, κολοκυθάκια, πιπεριές, λάχανο) ή κατεψυγμένα για σούπα

½ ματσάκι σέλινο

αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

φέτες από 1 λεμόνι

1 κ.σ. σέλινο (μόνο τα φύλλα)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος. Βάζουμε 2 κούπας σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.