Στο πέρασμα των χρόνων συνειδητοποιεί κάποιος ότι όταν κλείσει μια πόρτα ανοίγει ένα παράθυρο, που μπορεί να έχει ανεμπόδιστη θέα και μοναδικό ορίζοντα. Ωστόσο, ακόμη και όταν οι προοπτικές μιας καινούργιας αρχής είναι εξαιρετικές, υπάρχουν κάποιοι ζωδιακοί τύποι που ανατριχιάζουν και στην ιδέα του νέου ξεκινήματος, κυρίως λόγω του ξεβολέματος, αλλά και επειδή φοβούνται το άγνωστο. Ειδικότερα

O μπροστάρης του ζωδιακού κύκλου Κριός ενθουσιάζεται με μια καινούργια αρχή. Ενίοτε, «πάει γι’ άλλα» ενώ μια κατάσταση είναι ακόμα βιώσιμη, χωρίς να κλείσει τις εκκρεμότητες της, πόσο μάλλον όταν οι περιστάσεις του επιβάλλουν να αλλάξει διαδρομή. Φορά το καπελάκι του στραβά και μην τον είδατε…

Ο Ταύρος θα δεχτεί με στωικότητα το τέλος μιας σχέσης, ενός επαγγελματικού εγχειρήματος, μιας φιλίας. Ωστόσο, θέλει τον χρόνο του για να εστιάσει στην επόμενη ημέρα. Πρέπει πρώτα να χωνέψει την όποια αλλαγή, αφού αρέσκεται στη μονιμότητα των καταστάσεων, έστω κι αν η ζωή τον διαψεύδει.

Στον Δίδυμο αρέσει πολύ να κάνει καινούργιες αρχές, αφού βαριέται και αναζητά την εναλλακτική, ακόμη κι αν οι παλιές καταστάσεις δεν έχουν τελειώσει. Για εκείνον σχεδόν οποιοδήποτε τέλος είναι καλοδεχούμενο, μια και του δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Άλλωστε δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής. Το αντίθετο!

Ο Καρκίνος, ακόμα κι αν μια κατάσταση δεν του αρέσει δυσκολεύεται να δεχθεί ότι κάτι τελειώνει, διακατέχεται από  ανασφάλειες. Είναι ικανός ακόμα και να ωραιοποιήσει κάτι, που αποδεδειγμένα τον έκανε δυστυχισμένο, μέχρι να δεχτεί την αλλαγή σκηνικού στη ζωή του.

Ο Λέοντας ακόμα κι αν στενοχωριέται για κάτι που τον ξεβόλεψε, δεν θα το δείξει και θα ενεργήσει με το βλέμμα στο μέλλον. Σαν τον κυβερνήτη του, τον Ήλιο, που θα ανατείλει την επόμενη μέρα, θα υποδεχθεί την όποια αλλαγή, αξιοποιώντας την ευκαιρία για να βελτιώσει τη ζωή του.

Τον Παρθένο τον αποσυντονίζουν οι αλλαγές, καθώς θέλει να τα έχει όλα τακτοποιημένα. Ακόμη και αν βρει την αισιοδοξία που απαιτείται για το όποιο καινούργιο ξεκίνημα γκρινιάζει για την τύχη του, που τον βάζει να στρώνει καταστάσεις από την αρχή.

Για τον Ζυγό κύριο είναι να ζει τη ζωή του με χάρη. Αν χρειαστεί να γυρίσει σελίδα θα το κάνει, αρκεί να γίνει με φιλικούς όρους το διαζύγιο με το παρελθόν. Αυτό του δίνει δύναμη και τον γεμίζει με ενθουσιασμό για να προχωρήσει ακάθεκτος.

Μόνο τυχαία δεν είναι η συμβολική μορφή του Σκορπιού ο φοίνικας, το μυθικό πουλί που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που θα σκεφτούν πως θα εκδικηθούν εκείνον που έφερε το τέλος στην προκειμένη κατάσταση της ζωής τους, αφού ως γνωστόν το τέλος σε μια σχέση το δίνει μόνο ο Σκορπιός!

Το θέμα του τι αρχίζει και τι τελειώνει είναι σχετικό για τον Τοξότη, ο οποίος αρέσκεται να ανοίγει διαρκώς καινούργιες πόρτες, κι ας μην κλείνει τις προηγούμενες. Ο επεκτατικός Δίας, γαρ. Οπότε αποδέξου την κατάσταση και παρακολούθησέ τον να… κάνει σχέδια και άλλα σχέδια.

Ο Αιγόκερος ανατριχιάζει και μόνο στην ιδέα του «πάμε πάλι απ’ την αρχή».  Νέα δεδομένα, νέες συνήθειες και ρουτίνες τον αγχώνουν και τον κάνουν να γκρινιάζει ακόμη περισσότερο. Υπομονή…

Ο Υδροχόος ως ζώδιο της επανάστασης και των αλλαγών ακόμη και είναι ανέτοιμος για κάτι τέτοιο, δεν θα δείξει ότι πτοείται. Θα αντιμετωπίσει την όποια κατάσταση και θα προχωρήσει με ενθουσιασμό στον καινούργιο δρόμο που του ανοίχτηκε.

Για τον Ιχθύ ένα επιβεβλημένο τέλος και μια βεβιασμένη καινούργια αρχή, μοιάζουν πολύ απειλητικά. Θα χρειαστεί χρόνο για να αποδεχθεί μια νέα κατάσταση και να προχωρήσει…

Στο επίκεντρο οι υποχρεώσεις

Κατά τα λοιπά, το πλανητικό σκηνικό της Τρίτης με τη Σελήνη στον Αιγόκερω, μας θυμίζει ότι οι δουλειές και οι υποχρεώσεις δε σταματούν ποτέ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, μας καλεί να ασχοληθούμε με όσα πρέπει να γίνουν, ξεπερνώντας τυχόν μελαγχολική διάθεση και ανασφάλειες.

Περισσότερο επηρεάζονται οι Αιγόκεροι των οποίων η αυτοπεποίθηση θα τονωθεί, γεγονός, που θα τους βοηθήσει να βγάλουν στην επιφάνεια και τον καλό τους εαυτό. Κριοί, Καρκίνοι και Ζυγοί νιώθετε ότι πνίγεστε από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει αλλά αν τα καταφέρετε, θα δρέψετε τις δάφνες οπότε… καλή δύναμη. Δίδυμοι και Τοξότες αν κάνετε αυτά που απαιτούνται δεν θα εκτεθείτε. Το αντίθετο. Οπότε προχωρήστε… Πιο συγκεκριμένα:

Κριέ επέδειξε ρεαλισμό και όλα θα γίνουν.

Ταύρε ο επαγγελματισμός είναι η λέξη κλειδί της ημέρας.

Δίδυμε αξιοποίησε το επικοινωνιακό σου χάρισμα στις σχέσεις.

Καρκίνε όλα είναι στη διάθεσή σου. Εσύ αποφασίζεις.

Λέοντα σκέψου δυο φορές τυχόν ενέργειες.

Παρθένε όλα τα έχεις σε τάξη οπότε μην ανησυχείς.

Ζυγέ υπάρχουν λεπτομέρειες που μετράνε.

Σκορπιέ η προετοιμασία βοηθάει γενικότερα.

Τοξότη φρόντισε τα συμφέροντά σου.

Αιγόκερε οι συνταγές επιτυχίας δεν πιάνουν πάντα.

Υδροχόε ως γνωστόν θέλει τρόπο και… όχι κόπο.

Ιχθύ κοίτα μην αφεθείς στη μιζέρια.