Υπάρχουν κάποια μωρά που είναι τόσο ήσυχα, που δεν κλαίνε παρά μόνο όταν πεινάσουν ή εάν κάτι τα ενοχλεί έντονα, καθώς αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους. Ορισμένα πάλι κλαίνε διαρκώς, παρόλο που θεωρητικά έχουν ικανοποιηθεί οι ανάγκες τους, φέρνοντας ενίοτε σε απόγνωση τους πανευτυχείς κατά τα άλλα γονείς. Αν είστε νέος γονιός, το να ανακαλύψετε το μικρό ή μεγαλύτερο αίτιο, που προκαλεί το συνεχές κλάμα, μπορεί να γίνει τόσο εκνευριστικό και κουραστικό, που να σας αποδιοργανώσει εντελώς. Προκειμένου να καταφέρετε να διατηρήσετε την ισορροπία σας  και να βοηθήσετε το μικρούλι σας υπάρχουν κάποια τρικ που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Κουνήστε το στο μάρσιπο. Ο μάρσιπος είναι ιδανική επιλογή, αφού έχετε πάνω σας το μωρό, το οποίο σταδιακά ηρεμεί καθώς σας νιώθει και σας μυρίζει. Αν δεν σταματήσει να κλαίει, κουνήστε το πάνω κάτω ενώ ταυτόχρονα του ψιθυρίστε του «σσσς» συνεχόμενα, κάτι που το κάνει να συγκεντρώνεται στον ήχο και να ξεχνά το κλάμα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε και τις δουλειές σας.

Δυναμώστε τη μουσική εντοπίζοντας τραγούδια που το ηρεμούν. Όπως η κίνηση, έτσι και η μουσική έχει την ικανότητα να ηρεμεί το νευρικό σύστημα του μωρού. Ομως μην υποτιμάτε τη δύναμη της δικής σας φωνής. Ακόμα κι αν δεν είστε καλλίφωνη, τα μωρά ηρεμούν με τη γνώριμη φωνή της μαμάς τους.

Ηχογραφήστε το κλάμα του δεδομένου ότι απολαμβάνουν να ακούνε το δικό τους κλάμα, που συνήθως τα σταματά από το να κλαίνε γιατί τους αποσπά την προσοχή.

Σβήστε τα φώτα, καθώς ένα σκοτεινό δωμάτιο μάλλον ανακουφίζει ένα μωρό, το οποίο έχει συνηθίσει να ζει στη σκοτεινή και ήσυχη μήτρα.

Κάντε λίγο θόρυβο, όπως αυτός της ηλεκτρικής σκούπας, που υπερκαλύπτει άλλους θορύβους που ενοχλούν το μωρό, τους οποίους τους άκουγε όντας στη μήτρα.

Αλλάξτε περιβάλλον. Αν δεν μπορείτε να δώσετε το μωρό στους γονείς, αλλάξτε τουλάχιστον δωμάτιο, κάτι που μπορεί να το βοηθήσει να ηρεμήσει. Και καλή δύναμη!