Οξύτατες συνεχίζουν να είναι οι αντιδράσεις μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών στο Α.Τ Ομονοίας τη στιγμή που δημιουργούνται όλο και περισσότερα ερωτηματικά τα οποία απαιτούν απαντήσεις και έχουν σχέση με την αντίδραση των αστυνομικών, τον χρόνο άφιξης δυνάμεων ενίσχυσης στο τμήμα αλλά και το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Η εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που δόθηκε στοχεύει στο να διερευνηθεί  αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του προσωπικού στο Α.Τ Ομονοίας  αλλά και γιατί δεν αντέδρασαν οι αστυνομικοί.

Πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν μία ομάδα να κινείται οργανωμένα για αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας, να εκτοξεύει μολότοφ για τέσσερα ολόκληρα λεπτά, να τραυματίζουν αστυνομικούς και εν συνεχεία να αποχωρούν ανενόχλητοι.

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι ώρα ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων, πως κινήθηκαν μετά την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και τι εντολές δόθηκαν από τους αξιωματικούς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο υπουργός Προστασία του Πολίτη από την πλευρά της αντί να απολογηθεί για την ανομία και τα φαινόμενα βίας, αφού αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξη της, την Τρίτη,  στο Α.Τ Ομονοίας , αρκέστηκε σε ευχολόγια , σημειώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά».

Σχέδιο επί χάρτου έμεινε ο «Περσέας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν την καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας, είχε σταλεί εντολή από τις κεντρικές υπηρεσίες για περιπολίες, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αστυνόμευσης «Περσέας».