Ένα πεντανόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο, με ριγκατόνι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας), «μεθυσμένα» μανιτάρια και παρμεζάνα, που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας

6-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια

λευκό κρασί

παρμεζάνα τριμμένη

ελαιόλαδο

λίγο σκόρδο

θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό, που βράζει φτιάχνετε τα ριγκατόνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα, που έχει κάψει, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια και τα μανιτάρια, τα οποία έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίσει με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Όταν γίνουν τα σβήνετε με λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να το πιουν. Τότε τοποθετείστε μέσα και τα βρασμένα ριγκατόνι, και ανακατέψτε ελαφρά ρίχνοντας ταυτόχρονα στο τηγάνι γενναίες δόσεις τριμμένης παρμεζάνας. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και μπορείτε να σερβίρετε. Στολίστε με λίγο μαϊντανό και συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα και κρασί.