Στην υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ αναφέρεται και σήμερα ο βελγικός Τύπος. Σε ρεπορτάζ της De Morgen υπό τον τίτλο «Η διχασμένη Μακεδονία ενδίδει στις ελληνικές αξιώσεις και αλλάζει το όνομά της» αναφέρεται πως με την εξέλιξη αυτή η χώρα κάνει μεν ένα «κρίσιμο βήμα» που την φέρνει «ακόμα πιο κοντά» στην ένταξή της στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αψηφώντας, ωστόσο, την εκπεφρασμένη στο δημοψήφισμα βούληση του λαού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η εκτίμηση πάντως της εφημερίδας είναι ότι όλα παραμένουν ανοιχτά και το θέμα του ονόματος δεν έχει ακόμα κλείσει, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν τόσο στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ όσο και στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα χρειαστεί να δώσει στη συνέχεια κι εκείνο τη συγκατάθεσή του εν ευθέτω χρόνω.
Ειδική αναφορά γίνεται στους ΑΝΕΛ και στον Πάνο Καμμένο, οι οποίοι σύμφωνα με την εφημερίδα είναι «σφοδροί επικριτές» της συμφωνίας απειλώντας μάλιστα ότι δεν θα διστάσουν να “ρίξουν” την κυβέρνηση Τσίπρα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η De Standaard, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Το μακεδονικό Κοινοβούλιο ξεκινά τη διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος της χώρας» ενώ «Πράσινο φως από τα Σκόπια για τη “Βόρεια Μακεδονία”» τιτλοφορείται ανάλογο δημοσίευμα στη La Libre Belgique, το οποίο, αναφερόμενο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Παρασκευής στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για τον τερματισμό της διαμάχης με την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ιθύνοντες είχαν διατυπώσει τη σαφή στήριξή τους στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μοναδική ευκαιρία για την ένταξή της στη Δύση. Αυτό το γεωπολιτικό διακύβευμα, συνεχίζει το δημοσίευμα, οδήγησε σε εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μια και η ΠΓΔΜ φιλοδοξεί να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, ενώ επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την ψηφοφορία επικύρωσης της Συμφωνίας.
Η ίδια είδηση αναδημοσιεύεται και στη Le Soir υπό τον τίτλο «Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας γεννήθηκε», καθώς και στην ιστοσελίδα της L΄ Echo με τίτλο «Η “Μακεδονία” πρόκειται πράγματι να αλλάξει το όνομά της».