Να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες περί «προδοσίας» των βουλευτών που έδωσαν θετική ψήφο στη συνταγματική αναθεώρηση, που ανοίγει το δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την Παρασκευή, ζητά από τον γενικό εισαγγελέα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων Όλιβερ Σπασόφσκι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για «προδοσία» και «μειοδοσία» στα Σκόπια, ιδιαίτερα όσον αφορά τους οχτώ βουλευτές (επτά από το VMRO και ένας συνεργαζόμενος ανεξάρτητος) οι οποίοι προσχώρησαν στο «στρατόπεδο» του Ζόραν Ζάεφ. Εμπρηστικές δηλώσεις κατά των «οχτώ» έχουν κάνει και πολιτικά στελέχη του VMRO, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι που τους συνέκρινε τους αποσκιρτήσαντες βουλευτές με τους εμπόρους που πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Αξίζει να σημωθεί ότι ο κ. Σπασόφσκι ανακοίνωσε μέτρα προστασίας και για τους 80 βουλευτές που υπερψήφισαν τη  συνταγματική αναθεώρηση την Παρασκευή, τα οποία θα είναι σε ισχύ για όσο διάστημα συντρέχει λόγος κινδύνου και κατήγγειλε ότι ειδικά μια ομάδα, απειλεί και τις οικογένειες των βουλευτών.

Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ των Σκοπίων: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια συμπεριφορά και οποιοσδήποτε προκαλεί φόβο στους πολίτες ή τους νομοθέτες μας θα αντιμετωπίσει κυρώσεις… Δεν είναι σοβαρό να βγαίνεις δημοσίως με κατηγορίες ότι πρότειναν στους βουλευτές μας χρήματα για να ψηφίσουν ‘’ναι’’».