Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric σημειώνουν σημαντική άνοδο από τις αρχές της χρονιάς. Συγκεκριμένα, το εννιάμηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2018, η βαυαρική φίρμα κατάφερε να πουλήσει 97.543 ηλεκτρικά μοντέλα, αύξηση +42% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επίσης, οι παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric το Σεπτέμβριο ανήλθαν στις 14.559 μονάδες σε όλο τον κόσμο, αύξηση 35,0% , ενώ ήταν και ο καλύτερος μήνας στην ιστορία των ηλεκτρικών και plug  inυβριδικών μοντέλων του BMW Group.

Η εταιρία στοχεύει σε συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων της τάξεως του μισού εκατομμυρίου μέχρι το 2020.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι το από το 2013 που κυκλοφόρησε στην αγορά το BMW i3,, έως και σήμερα ο όμιλος BMW έχει πουλήσει 313.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η γκάμα της φίρμας θα ενισχυθεί από δύο νέες εκδόσεις του BMW i3 με ενισχυμένη αυτονομία, χάρη στην ισχυρότερη μπαταρία.

Και οι δύο εκδόσεις i3 προσφέρουν αυξημένη αυτονομία κατά 30%, που σημαίνει ότι σε καθημερινή χρήση, η αυτονομία τους αγγίζει τα 260 χλμ..

Μέχρι το 2025, το BMW Group θα έχει τουλάχιστον 25 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα στη γκάμα του, 12 από τα οποία θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.