Το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου , χιλιάδες οδηγοί και γενικότερα χρήστες της οδού, σε όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τους σοβαρούς κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «12ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Πρόκειται για μια  βραδιά – θεσμό που στόχο έχει να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς και το ευρύτερο κοινό ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εκδήλωση διενεργήθηκε με μεγάλη επιτυχία  σε 30 πόλεις της Ελλάδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, από την προετοιμασία μέχρι την υλοποίησή της, πάνω από 900.000 συμπολίτες μας έλαβαν το μήνυμα της βραδιάς: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΑΣ σ περίπου 2.000 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς. Το 65% ήταν άνδρες και το 35% γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 20 – 45 ετών.

Το 88% των Οδηγών της Παρέας βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,25 (και 0,10 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ., και επιβραβεύτηκαν με όμορφα αναμνηστικά δώρα. Αντίθετα, 1 στους 8 οδηγούς δεν κράτησε την υπόσχεσή του, με ποσοστό 66% άντρες και 34% γυναίκες. Οι ηλικίες όσων βρέθηκαν πάνω από τα επιτρεπτά όρια κυμαίνονταν ανάμεσα στα 30-48 έτη. Οι εθελοντές του Ινστιτούτου προέτρεπαν τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ να μην οδηγήσουν οι ίδιοι, παρά να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα ΜΜΕ ή να καλέσουν ταξί.