Μία απάντηση που σίγουρα δεν περίμενε, έλαβε το Τμήμα Φορολογίας στην Κύπρο, μετά τη γκάφα να ζητήσει οφειλές από έναν άνθρωπο που πέθανε πριν από… 30 ολόκληρα χρόνια.
«Για είσπραξη οφειλών μπορείτε να αποταθείτε στο Κοιμητήριο Βορείου Πόλου. Από την είσοδο προχωρήσετε περίπου 200 μέτρα, στα δεξιά θα δείτε μία βρυσούλα, από το μονοπατάκι φτάνετε στο τέρμα και ακριβώς κάτω από το κυπαρίσσι θα τον βρείτε».
Σύμφωνα με το philnews.gr ε αυτή την καυστική φράση η εγγονή του θανόντα απαντά με επιστολή της στο Τμήμα Φορολογίας, τονίζοντας πως ο παππούς της, βρίσκεται πλέον «εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως».
Δίνει μάλιστα και πληροφορίες για τη νέα του κατοικία, στην οποία διαμένει εδώ και δεκαετίες. «Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί, αφού βρίσκεται στη μόνιμη κατοικία του εδώ και 30 χρόνια», εξηγεί.
Προσθέτει μάλιστα πως, από το 1988 που πέθανε, μέχρι σήμερα, δεν έχει ενημερωθεί ποτέ ξανά για οποιεσδήποτε οφειλές που εκκρεμούσαν, ενώ η διεύθυνση παραμένει η… ίδια.
Η κοπέλα επεξηγεί στο Τμήμα Φορολογίας πως βάση της νομοθεσίας, με την πάροδο κάποιων χρόνων, σίγουρα λιγότερων από 30 χρόνια, οι οφειλές παραγράφονται.
Συνεχίζοντας με καυστικό ύφος, συνιστά στο Τμήμα να προσπαθήσει να εισπράξει φόρους εκατομμυρίων «από γνωστούς φοροφυγάδες οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή και να πάψει το κράτος να κάνει τα στραβά μάτια αν πληγώσει τα αισθήματά τους».
Αναφερόμενη στον παππού της, λέει πως ένας άνθρωπος συνταξιούχος από το 1981 μέχρι το 1988 που πέθανε, χωρίς οποιοδήποτε επιπλέον εισόδημα πέρα της σύνταξής του, «δεν νομίζω να βοηθήσει και πολύ στο χάος που προκλήθηκε στα ταμεία του κράτους από τους φαγάνες καρεκλοκένταυρους που τρώμε με δέκα μασέλες εδώ και… από πάντα βασικά».
Όσον αφορά την έκδοση αντιγράφου πιστοποιητικού θανάτου, η κοπέλα τα βάζει και με το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, αναφέροντας πως παρόλο που υπάρχει καταγεγραμμένη η ημερομηνία θανάτου του παππού της, εντούτοις, δεν έχει αρχειοθετηθεί ηλεκτρονικά, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη κατά την ίδια.
Καλεί μάλιστα το Τμήμα Φορολογίας να επικοινωνήσει το ίδιο με τον Έπαρχο για να του επιβεβαιώσουν ότι… πέθανε!
«Να διορθωθεί το λάθος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και ο λαός», καταλήγει.