Ταλαιπωρία αποτελούν τα καθημερινά δρομολόγια για πλήθος μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Γεμάτα λεωφορεία εμποδίζουν τη μεταφορά τους στα σχολεία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη την Τρίτη σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν περίπου 95 μαθητές Λυκείου προσπαθούσαν μάταια να επιβιβαστούν στο ήδη γεμάτο λεωφορείο της γραμμής 88. Οι μαθητές απαίτησαν να βρεθεί μια λύση για τις απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να πηγαίνουν με ασφάλεια και συνέπεια στο σχολείο τους.

Μετά την αναστάτωση, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης βρήκε μια προσωρινή λύση για να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία των μαθητών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο οργανισμός αποφάσισε να μισθώσει ένα λεωφορείο, με βάσει τις προδιαγραφές που απαιτούν τα σχολικά δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μίκρας.

«Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αποκλειστική θεσμική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή στο θέμα ενεπλάκη και το όνομα του Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να τονιστεί ότι ο Οργανισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών και δεν έχει καμία θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζει και να εκτελεί σχολικά δρομολόγια. Δεν είναι…δια πάσαν νόσον και… ανεπάρκεια», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Ο.Α.Σ.Θ. και προσθέτει ότι «το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας δημιουργήθηκε και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».