«Ανυπόστατες και αυθαίρετες» χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τις θεωρίες σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ που υιοθετεί η Τουρκία, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει και «παραβάτη του διεθνούς δικαίου», ξεκαθαρίζοντας σε ανακοίνωσή του πως η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία» καθιστά σαφές προς την Αγκυρα το υπουργείο Εξωτερικών, στη σχετική ανακοίνωση του.

Παράλληλα, τονίζει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής και καλεί «τη γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

Αναλυτικά ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής.

Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

Διαβάστε επίσης:

Εμπρηστικά τα τουρκικά ΜΜΕ για την «υπαναχώρηση» Τσίπρα