Μια εύκολη στην παρασκευή, άκρως γευστική μους σοκολάτα με κουβερτούρα, η οποία είναι και υγιεινή αφού δεν περιέχει ζάχαρη, ενώ καλύπτει τη διάθεσή μας για γλυκό.

Υλικά

1 κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

1-2 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίου καφέ

4 αβγά

2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή μπράντι ή ρούμι

σαντιγί και φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Απομακρύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ και τους κρόκους ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μίγμα μας και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και το κονιάκ. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια του μαρτίνι ή  σε ένα μεγάλο μπολ, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα. Σερβίρουμε με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας ή υπόξινα φρούτα (ξινόμιλο, φράουλες) ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.