Με τα γκολ των Τοροσίδη και Γιορντάνοφ (αυτογκόλ) ο Ολυμπιακός νίκησε στο Λουξεμβούργο την Ντουντελάνζ 2-0 για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κυρίαρχοι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ εξαιρετικές επεμβάσεις είχε και ο τερματοφύλακας της Ντουντελάνζ,Μπονεφουά.

Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν δύο νίκες επί της ομάδας από το Λουξεμβούργο. Η πρώτη φάση της δουλειάς έγινε, αυτό που απομένει είναι να την τελειώσει σε 15 ημέρες, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Παράλληλα μετά το 2-1 της Μπέτις στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν το μυαλό τους και στην Ανδαλουσία στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Αν η Μπέτις επαναλάβει τη νίκη της και ο Ολυμπιακός νικήσει πάλι την Ντουντελάνζ τότε αφήνει στην τρίτη θέση του 6ου ομίλου τη Μίλαν και η πρόκριση κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι στον Πειραιά.

Τα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς άλλαξαν στο 16′ όταν ο Γκερέρο τραυματίστηκε, αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Χριστοδουλοπουλος. Ο Λάζαρος έδωσε άλλη πνοή και παραλίγο να σκοράρει στο 23′, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Παρά τη συνεχή πίεση δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0.

Στο β’ μέρος, Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τον πρώτο λόγο κι αν δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα ο Μπονεφουά το σκορ θα ήταν πολύ… μεγαλύτερο. Η λύτρωση πάντως ήρθε από τον Τοροσίδη στο 66′. Μετά από κόρνερ του Φορτούνη ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του.

Στο 76′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσουν» το ματς, αλλά το σουτ από κοντά του Χριστοδουλόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81′ ο Φορτούνης έκανε ωραίο πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και αφού βρήκε στον Γιορντάνοφ (σε αυτόν χρέωσε το γκολ η ΟΥΕΦΑ) κατέληξε στα δίχτυα «σφραγίζοντας» τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Χουσεΐν Γκοτσέκ (Τουρκία)

Κάρτες: Κουτιριέ – Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65′ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51′ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Χρίτι (74′ Κένια),Τουρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (69′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (16′ Χριστοδουλόπουλος).