Σκοράρει από τη μέρα που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Μέρσεϊσαϊντ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τα δύο τέρματα του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για το παιχνίδι ομίλων του Champions League συμπλήρωσε έφτασε τα πενήντα με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε χρόνο ρεκόρ.

Την πρώτη του σεζόν με τη Λίβερπουλ ο 26χρονος επιθετικός εντυπωσίασε κατακτώντας το χρυσό παπούτσι στην Πρέμιερ Λιγκ, θέτοντας μάλιστα ρεκόρ συλλόγου με τα 43 γκολ που πέτυχε μέσα στη σεζόν.

Από αυτά τα 50 τέρματα, μόλις τα δύο προέρχονται από τη βούλα του πέναλτι, καθώς τα άλλα 48 προέρχονται από μη στατικές φάσεις.

Με το «φαρμακερό» αριστερό πόδι του έχει σκοράρει 38 γκολ, 10 έχουν έρθει από το δεξί, ενώ δύο έχει πετύχει με το κεφάλι.

Ωστόσο το πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό του είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο έχει προλάβει να φτάσει τα 50 τέρματα. Μετά από 5.116 λεπτά ή αλλιώς 65 παιχνίδια, με τον Αιγύπτιο να σκοράρει ανά 102 λεπτά.

Συγκρίνοντας αυτό το ρυθμό σκοραρίσματος με δύο άλλους σπουδαίους σκόρερ της Λίβερπουλ, η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική. Ο Φερνάντο Τόρες που λατρεύτηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς των «ρεντς» χρειάστηκε 6.701 λεπτά, ενώ ο διάδοχος του, Λουίς Σουάρες, 7.585 λεπτά. Οι διαφορές είναι πραγματικά τεράστιες, παρά το γεγονός πως και οι τρεις είναι ή υπήρξαν παγκόσμιας κλάσης επιθετικοί.