Η δήλωση του Νίκου Κοτζιά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ περί επέκτασης των χωρικών υδάτων σε πρώτη φάση στο Ιόνιο, χώρισε τη χώρα στα δύο επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η μισή χώρα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα η άλλη μισή δεν το έχει» τόνισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, αναφέροντας ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να αναφέρει ότι η Ελλάδα αποδέχεται ότι στο Αιγαίο «υπάρχουν ειδικές συνθήκες» και δεν εφαρμόζεται πλήρως το διεθνές δίκαιο.

«Υπάρχει η ουσία και ο τρόπος της κίνησης… Αν ο τρόπος αν είναι λανθασμένος υποσκάπτει και την κίνηση εδώ έγιναν και τα δυο λάθος» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανακοίνωση επέκτασης κυριαρχίας επ’ ευκαιρία μια επικοινωνιακής τελετής χωρίς προετοιμασία, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Όπως σημείωσε, ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε κι άλλες κινήσεις ανέτοιμες όπως πιθανή επέκταση μέχρι τον Παγασητικό στην οποία ο τέως υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ζητάμε γνώμες».

Ενδεχομένως κατελήφθη εξαπήνης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εκτίμησε, αναφέροντας ότι επιχειρεί να διορθώσει αυτό το λάθος, και το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, με την προώθηση νόμου για την αιγιαλίτιδα και όχι με Προεδρικά Διατάγματα.