Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, χαρακτήρισε τον ένοπλο που επιτέθηκε κατά μιας συναγωγής στο Πίτσμπεργκ αφήνωντας πίσω του 11 νεκρούς, ως έναν δειλό άνθρωπο με την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί.

«Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος υπεύθυνος γι’ αυτό, αυτόν τον ίδιο, δεν θα τον αποκαλούσα άνθρωπο, καθώς είχε την πιο φτωχή πρόφαση που θα μπορούσε να επικαλεστεί ένας άνθρωπος, που θα χρησιμοποιούσε όπλο σε έναν τόπο λατρείας, κατά άοπλων και αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο Μάιτς σε δημοσιογράφους, στην Πράγα.

«Είναι ένας δειλός και δεν είναι άνθρωπος, σύμφωνα με τον ορισμό του ανθρώπου που χρησιμοποιούμε στο υπουργείο Άμυνας» τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένοπλος επιτέθηκε κατά μιας συναγωγής στο Πίτσμπεργκ στην διάρκεια μιας τελετής του Σαββάτου, σκοτώνοντας έντεκα από τους παρευρισκόμενους, ενώ από την επίθεση, τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και τέσσερις αστυνομικοί.

Ο δήμαρχος του Πίτσμπεργκ Μπιλ Πεντούτο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KDKA του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι όταν η λίστα με τα ονόματα των νεκρών δημοσιοποιηθεί την Κυριακή από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, «θα ραγίσουν καρδιές«, δηλώνοντας ότι ο ίδιος γνώριζε μερικά από τα θύματα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες μετά το μακελειό στο Πίτσμπεργκ