Σύσκεψη με την Αστυνομία είχε την Τρίτη η διοίκηση του ΟΑΣΑ, μετά το μπαράζ επιθέσεων με πέτρες, αλλά και βίδες κατά λεωφορείων, που έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες άγνωστοι δράστες.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν σημειωθεί δεκατέσσερα περιστατικά, εκ των οποίων τα πέντε το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο τελευταίες επιθέσεις σημειώθηκαν χτες. Η πρώτη στις 7.00 το απόγευμα με πέτρες κατά του λεωφορείου της γραμμής Γ10 στους Αγίους Αναργύρους, προκαλώντας μόλο υλικές ζημιές. Η δεύτερη επίθεση, πιθανότατα με βίδες και μπουλόνια, πραγματοποιήθηκε στις 9.00 το βράδυ σε λεωφορείο της γραμμής Α2 που βρισκόταν στη στάση Εφέσσου, επί της Λεωφόρου Συγγρού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια 27χρονη επιβάτης από τα θραύσματα τζαμιού.

Η αστυνομία διενεργεί ήδη έρευνες και αυτοψίες στα σημεία των επιθέσεων, για τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, ενώ αποφασίστηκε να ενταθούν και οι περιπολίες σε διάφορα σημεία της Αττικής, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων.

Από την πλευρά τους οι δήμοι στα όρια των οποίων έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά, θα κληθούν να ενισχύσουν το φωτισμό τα σημεία όπου εκδηλώνονται οι επιθέσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, κάνει λόγο για ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, από τον ΟΑΣΑ και την Αστυνομία. Ο ίδιος εκτιμά ότι τα άτομα που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες είναι είτε ανήλικοι, είτε κάποιοι που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.