Βαριές κατηγορίες καταλόγισε στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον ο Εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή του.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη των περισσότερων κατηγορουμένων με την κατηγορία της ανθρωποκτόνας πρόθεσης, ενώ ζήτησε και την ποινική δίωξη και άλλων υπαίτιων.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οι  έξι από τους κατηγορούμενους και ειδικότερα οι 1ος, 5ος, 6ος, 7ος, 8ος και 9ος.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο πρότεινε την καταδίκη του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ για τον 3ο και 4ο πρότεινε καταδίκη για απλή σωματική βλάβη.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να διωχθεί ποινικά για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία ο ιδιοκτήτης του μπαρ απ’ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο.

Επίσης πρότεινε και την ποινική δίωξη ενός από τους μπάρμαν του καταστήματος για ψευδορκία και οπλοχρησία.

https://www.youtube.com/watch?v=C5Xb1ACZQ6o

Τελειώνει η δίκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι Χέντερσον τον Ιούλιο του 2017 στη Ζάκυνθο.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των εννέα κατηγορούμενων για την υπόθεση, με τελευταίο να απολογείται τον βασικό κατηγορούμενο, Σερβικής καταγωγής, μετά τη διαταγή για βίαιη προσαγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει προφυλακιστεί.

Σήμερα η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση του Εισαγγελέα για τις ποινές που προτείνει για τους κατηγορούμενους.

Εν τω μεταξύ, στην Πάτρα βρίσκονται βρίσκονται ξανά οι γονείς του άτυχου 23χρονου, οι οποίοι επέστρεψαν προκειμένου να παρευρεθούν στο τέλος της δίκης και την έκδοση της απόφασης.

Οπως δήλωσε χθες η μητέρα του, «ήρθαμε πίσω ελπίζοντας ότι θα ακούσουμε την αλήθεια για το τι συνέβη ακριβώς. Ελπίζοντας ότι θα ακούσουμε μια συγγνώμη για τη δολοφονία του Μπακάρι. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι συνεχίζεται η ίδια ιστορία από τους κατηγορούμενους. Ελπίζουμε να λάβουμε δικαιοσύνη από το δικαστήριο που είναι και ο τελικός μας στόχος».

Πηγή: Patrastime