Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για πεντανόστιμη καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
½ του πακέτου σπαγγέτι της αρεσκείας σας
200 γραμμάρια μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αβγά
½ πακέτο κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Αν θέλετε μπορούμε να προσθέσουμε και πανσέτα, την οποία θα ρίξετε στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, με το σκόρδο και το μπέικον, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μίγμα αβγών, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε περίπτωση που δεν τρώτε τα αβγά βάλτε λίγο περισσότερη κρέμα γάλακτος.