Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό, με κύριο συστατικό το μοσχάρι και δίπλα να του κάνουν ταιριαστή συντροφιά λαχανικά της εποχής, που θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν.
Υλικά
1 ½ κ. μοσχάρι φιλέτο σπάλα ή ελιά
6 πατάτες
6 κολοκύθια
5-6 καρότα
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
4 ντομάτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
100ml ελαιόλαδο
100ml κόκκινο κρασί
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα αλατίζουμε. Σε γάστρα απλώνουμε τα λαχανικά σε στρώσεις: Πατάτες, κολοκύθια, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές. Τοποθετούμε και το μοσχάρι που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά στρώσεις από τα λαχανικά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου τρεις ώρες. Καλή σας όρεξη!