Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται από σήμερα και για διάστημα ενός μηνός το έργο Ultrafast Broadband, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών νέας γενιάς, σε περιοχές που δεν καλύπτονται από αντίστοιχα δίκτυα. Στόχος είναι η επίτευξη των ορίων της ευρυζωνικότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2025 (Gigabit Society).

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα, που αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband (SFBB) και Rural Broadband (RB), αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό χρήστη, που θα του εξασφαλίζει σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps).

Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα) και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ), το ΕΓΤΑΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

«Αξιοποιώντας τους δημόσιους πόρους προχωράμε στην  αναβάθμιση των δικτύων σε όλη τη χώρα. Με δημόσιες επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, επιδιώκουμε την κινητοποίηση επενδύσεων ύψους 3 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Η ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου Ultrafast Broadband, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετάβαση της Ελλάδας από την “εποχή του χαλκού” στην εποχή της οπτικής ίνας. «Η χώρα αλλάζει ταχύτητα και οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της δράσης Ultrafast Broadband, να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες», πρόσθεσε ο κ. Μαγκλάρας.

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, είναι: https://goo.gl/Gcm9q5